fredag 22 augusti 2014

Andra lektionsdagen

Dagens rapport kommer något senare än de tidigare dagarna. Anledningen är att vi har haft en väldigt spännande kvällsaktivitet, men mer om det senare.

Idag var det dags för andra lektionsdagen! De flesta lektioner var fortsättning på det som vi hade påbörjat igår och allt gick lite smidigare idag när alla visste i vilken lektionssal de olika lärarna höll till och hade lite mer koll på när lektionerna börjar och slutar och vad man behöver ha med sig.

Dagens lektion med Richard. En hel del stämplar i pärmen men ännu långt till femtio arter. 
Det bor fler djur i en damm än man kan tro.

I en av fällorna fann vi faktiskt spår!
Efter att ha jämfört och funderat kom vi fram till att det nog
var en mus som hade varit korvsugen inatt.

Idag var utmaningen att försöka prata så mycket engelska som möjligt, även med varandra. Det var rätt svårt och det var lätt att glömma bort. Dessutom skulle vi skriva berättelser på engelska, men det lyckades alla bra med.

Alla fick spela rytminstrument tillsammans med Richard
innan han berättade spökhistorier för oss. 

Och så över till den spännande kvällsaktiviteten – idag har vi klättrat i träd! Brian kom med sin utrustning och alla som ville fick testa att klättra upp och ringa i klockan som satt längst långt upp i trädet. Trettiotvå av våra elever klättrade upp och var riktigt stolta. Kul att så många vågade!

Brian visar ur selen fungerar.

Dags att ta sig uppåt!

 





Det tog sin lilla tid innan alla som ville hade fått prova och de sista som klättrade upp fick göra det i mörker, men det var inget som hindrade dem.

Nu är det tyst på alla rum och imorgon är det dags för sista dagen här. Ännu en dag med lektioner som kommer att avslutas med vernissage där vi visar upp det vi har skapat för varandra.



1 kommentar:

  1. Ser ut som ni har haft ännu en rolig och spännande dag! Kul att få testa att klättra i träd. Här hemma har det regnat hela veckan, känns som hösten är här. I torsdags vann lakers över adler mannheim med 6-1 för dem som är intresserade ;) njut av sista dagen så ses vi imorgon!
    Kram från Sjöstenarna

    SvaraRadera