måndag 18 augusti 2014

Framme!

Efter en lång dag på resande fot har vi äntligen landat i Cobham! Resan med buss, flyg och sedan buss igen gick fint och utan missöden men det tar sin lilla tid att resa i ett så stort sällskap och det var många inräkningar för att kontrollera att alla var med. Vi vuxna hade dock cirka sju elever var att räkna in samt ansvara för pass och pengar så det gick ändå förhållandevis smidigt. Varje moment tar ändå längre tid än man tror och vi var alla rätt trötta när vi kom fram till slutdestinationen, i alla fall trötta på att resa.

Vi anlände något senare än beräknat då flyget var försenat, men då behövde vi å andra sidan inte vänta så länge på maten. Det var en lång dag och inte så många möjligheter till att äta så alla var rejält hungriga. Idag var det kyckling på menyn med antingen pasta eller potatis och ett välfyllt salladsbord. Till allas förtjusning var det dessutom flera sorters dessert att välja på.

Det visade sig att ett filmteam från BBC är på plats och spelar in någon form av kostymdrama. Detta kräver att vi är extra tysta i vissa delar av byggnaden och vi får hoppas att vi inte stör varandra för mycket. Det är svårt att vara tyst när man är iväg med klassen och speciellt i ett stort och ekande hus med knarrande golv och högt i tak. Vi tittar i alla fall nyfiket på deras fina kläder när de passerar oss i korridorerna och deras närvaro innebär att vi kommer att få äta i en riktig festsal istället för den vanliga matsalen. Spännande!

Klockan har nyss passerat 19:30 lokal tid och sedan en halvtimme tillbaka är gymnastiksalen öppen för både Öjaby och Vederslöv. Många elever är där men några har även valt att gå en runda för att titta på omgivningarna (även om det nyligen började dugga lite lätt) och några hänger på rummen. Klockan nio har vi samling för att gå igenom morgondagens schema där resan till London är huvudpunkten. Senast tio ska det vara tyst och släckt på rummen och jag gissar att de flesta kommer somna rätt omgående ikväll efter dagens långa resa.


Förhoppningsvis kommer det lite bilder i efterhand från idag, så håll utkik!

4 kommentarer:

  1. Jätteskoj att kunna följa ert äventyr på bloggen. Ser fram emot nästa inlägg (och bilder)
    Farmor

    SvaraRadera
  2. Åh, va härligt med uppdatering! Låter som ni har det toppen redan��
    Sov gott inatt!

    SvaraRadera
  3. michaela sjöblad18 augusti 2014 kl. 21:02

    Kul att läsa vad som händer under resans gång! God natt!

    SvaraRadera
  4. Så trevligt att följa era äventyr! Ser fram emot ny läsning.
    Mormor

    SvaraRadera