måndag 24 augusti 2015

Andra lektionsdagen

Oj vilket tråkigt väder vi har haft idag! Mest regn hela tiden med bara kortare uppehåll. Inte jättekul när vi har många utomhusaktiviteter inplanerade. Vi gjorde dock alla det bästa av situationen och de allra flesta hade regnkläder med sig och när väl de roliga lektionerna satte igång glömde man nästan bort regnet.

Att leta djur och växter går rätt bra även i regn, men med den inplanerade trädklättringen var det värre. Tanken var att alla grupper skulle få klättra idag med Brian, men det är svårt i ösregn då klätterutrustning blir blöt och träd är rätt hala när de blir blöta. Någon timmes uppehåll efter lunchen gjorde dock att några hann med att firas upp, innan en ny skur kom och vi fick avbryta. Nu håller vi tummarna att det inte regnar hela veckan ut så vi kan ha det som en kvällsaktivitet en annan dag istället för det är många som hade sett fram emot klättringen.

För de grupper som inte kunde klättra blev det istället extra tid i idrottshallen. Aktiviteterna skiljde lite åt beroende på grupp men det var så vi fick möjlighet att röra på oss lite. I övrigt var det fortsatt arbete med engelska hos Lucy och bild med Nik.

Filmteamet från CBBC som var här förra året har kommit tillbaka idag för att börja spela in säsong två av tv-serien Hetty Feather. Flera rum och korridorer har därför stängts av och vi får försöka smyga lite försiktigt och gå långa omvägar för att inte störa. Inte helt lätt för dem att jobba ostört när trapphus ekar, golv knarrar och huset är helt fullt av pratglada ungar, men vi får försöka samsas om utrymmena nu några dagar och det är rätt kul att ha dem här så man får spana på alla fina kostymer och rekvisita om än på håll.

Snart är klockan nio här och det är åter dags för kvällssamling. Efter att vi har gått igenom dagen samt morgondagen läser vi gårdagens blogginlägg för att komma ihåg hur gårdagen var. Har vi fått några kommentarer läses även de upp. Det blev vild gissningstävling igår när de fick höra kommentaren från första dagen. Vem var det som hade skrivit? Alltid kul att få en liten hälsning hemifrån.

Foton från dagen kommer senare under kvällen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar