lördag 22 augusti 2015

Framme

Nu är vi framme! Efter en lååång dag på resande fot är vi äntligen hemmastadda på våra rum och har fått efterlängtad mat i magen. Dagens middag var pasta med köttfärssås med ett välfyllt salladsbord och flera olika desserter att välja mellan, vilket var en måltid som verkade falla de flesta i smaken.

I skrivande stund är de flesta av eleverna nere vid tennisbanorna eller ute för att inspektera de närmsta omgivningarna. Rummen är rätt varma och vi är alla rätt svettiga efter en hel dag på resande fot så det är skönt med den ljumma kvällsbrisen ute oavsett om man känner för att idrotta eller ej.

Resan hit gick helt utan missöden. Alla inräkningar och stopp tar dock sin lilla tid när vi är så många och det har varit mycket väntan, men alla har skött sig exemplariskt, även vi vuxna.

Klockan nio kommer vi ha kvällssamling för att upprepa ordningsregler samt gå igenom morgondagen. Imorgon ska vi börja med våra lektioner, vilket ska bli riktigt spännande. Vi vuxna har haft ett möte med de engelska lärarna nu ikväll och de har bett oss att prata så lite svenska som möjligt så att barnen verkligen får öva på engelskan (och vi med för den delen…).

Direkt efter kvällssamlingen är det dags att ta sig till sitt rum och stanna där. Inget spring mellan rummen! Tidigare år har det fungerat bra och vi tror inte det kommer att bli något bekymmer i år heller, speciellt inte i natt då nog de flesta är rätt trötta efter resan och alla intryck.

Robert är inte bara rektor utan har även den ärofyllda titeln Förste fotograf. Just nu är han nere i idrottshallen så dagen i bilder kommer senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar