torsdag 27 augusti 2015

London

Det är sista dagen i England och fast vi har det kul och lär oss massor så börjar nog en hel del längta hem lite. I skrivande stund är de flesta på sina rum för att se om de får ner alla sina saker i väskorna...

Dagen har vi spenderat i London. Vi har verkligen åkt första klass då vi blev hämtad av engelska landslagets buss! Många tyckte det var stort att få sitta på samma säten som de stora fotbollshjältarna och extra kul var det att se allas reaktioner när vi kom rullande. Då det var tonade rutor såg man inte att det var en skolklass i bussen i stället för fotbollsspelare och många gjorde segertecken åt oss och fotade bussen, så nu har vi fått känna av livet som kändisar! Vi lyckades till och med få köra en väg i London som egentligen är avstängd för bussar. Polisen vinkade bara glatt förbi oss när vi kom.


Vi åkte flott i landslagsbussen.

Bussen har gjort tre stopp idag. Första anhalten var Towern där vår guide Mårten väntade oss. Han berättade mängder av spännande och hemska historier om Towern. Vi fick höra om de små prinsarna som hölls fångna i ett torn och sedan mystiskt försvann för att de inte skulle få ta över tronföljden. Vi fick även se totyrredskap och spana in alla vackert klädda som arbetar inne på Towern. Vi fick veta att de som är Beefeaters bor inne på Towern med sina familjer och då porten stängs klockan nio på kvällen måste de var hemma, annars kommer de inte in förrän på morgonen. Vi spekulerade i hur det var att leva så och om de har en lägenhet utanför murarna också, men vi fick inga svar, tyvärr. 

Hela gänget samlat utanför Towern.

Mårten berättar om Tower Bridge.

En Beefeater.

Efter att ha spanat in de värdefulla kronjuvelerna var det dags att äta vår packed lunch innan vi fick några minuter att gå i souvenirbutiken. Efter det blev det en guidad rundtur med bussen genom London och Mårten verkade veta allt om London! Det blev ett väldigt snabbt stopp vid Buckingham Palace för att hälsa på drottningen. Det visade sig att hon var på semester i Skottland så det fick bli några gruppfoton innan vi hoppade på bussen igen. 

Hela gänget vid Buckingham Palace.

Sista stoppet blev London Eye. Även om en del var höjdrädda var det ingen som tvekade utan alla följde med på turen. Vi var så pass många att vi delades upp i två gondoler och det blev en tur där allas kameror gick varma. Solen tittade fram för första gången på hela veckan och förgyllde våra vybilder över London lite extra. 

London Eye på avstånd.
Vi hade tur och kön var inte så lång.

Gänget i ena gondolen.

Trötta och nöjda åkte vi sedan hem till Cobham Hall och hann precis i tid till maten. Nu återstår bara packning och kvällssamling. Imorgon bär det av hemåt direkt efter frukost. Ska bli spännande att se om det finns några där hemma som har saknat oss.

Ett av rummen innan packningen var helt klar.

1 kommentar:

  1. Gud vad ni är duktiga på att dokumentera! Det är så kul att kunna följa er genom alla dagarna! Vi är nog många som längtar här hemma för ni verkar ha så kul att det inte känns nödvändigt att höra av sig så ofta. En snart nioårig lillasyster lider brist på ordinarie dos syskonbråk och är laddad inför morgondagens möte!

    SvaraRadera